ACTIAM

Voortrekker in verantwoord vermogensbeheer

ACTIAM is dé verantwoorde belegger voor institutionele marktpartijen in Nederland. Met duurzame performance, service en advies helpen wij onze klanten met het realiseren van hun beleggingsdoelen. Verantwoord vermogensbeheer is ons specialisme: voor alle beleggingscategorieën richten wij het beheer in op een verantwoorde manier. Het zit in ons DNA. Wij zijn ervan overtuigd dat financieel rendement en maatschappelijk rendement heel goed samen kunnen gaan. Aan de basis van ons verantwoord beleggingsbeleid liggen onze zorgvuldig geformuleerde Fundamentele Beleggingsbeginselen. Deze beginselen zijn gebaseerd op internationale verdragen, conventies en ‘best practices’ en hebben onder andere betrekking op mensenrechten, arbeidsrechten, corruptie, ernstige milieuschade en controversiële wapens.

Facts & Figures

Toegevoegde waarde

Directievoorzitter ACTIAM: Jacob de Wit

Jacob de Wit, directievoorzitter van ACTIAM: “We werken op een verantwoorde manier voor én met onze opdrachtgevers. Onze toegevoegde waarde vindt onze opdrachtgever in de realisatie van beleggingsdoelen en het leveren van een duurzame performance, service en advies.” In totaal gaat het om een vermogen van ruim 43 miljard euro.

Ruime en brede ervaring

ACTIAM, destijds SNS Asset Management, is ontstaan in 1997 uit een fusie tussen De Hollandse Koopmansbank en SNS Bank. Na een fusie met Zwitserleven Asset Management in 2010 is ook SNS Beleggingsfondsenbeheer sinds juli 2014 ondergebracht bij ACTIAM. Expertise en ervaring kenmerken onze medewerkers. Dagelijks staan zij voor onze opdrachtgevers klaar.

Afbeelding van het getal: 1997

Volledig gecertificeerd

2012

Sinds 2 februari 2012 beschikt ACTIAM over een ISAE3402 type II certificering. Met het voldoen aan de eisen die deze certificering stelt, toont ACTIAM aan dat haar interne processen robuust en efficiënt zijn ingericht. Daarnaast worden materiële risico's afgedekt door beheersmaatregelen.

Contactgegevens

Directievoorzitter

Jacob de Wit

Hoofdkantoor

Utrecht

Telefoon

+31 (0)30 2196560

Website

www.actiam.nl

Alles over ACTIAM weten? Kijk op www.actiam.nl